Την απόφαση, να μην προχωρήσουν από αύριο 1η Μαρτίου, στη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, πήραν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του φαρμακευτικού συλλόγου Χανίων, "ο σύλλογος, σε συντονισμό με τους υπολοίπους φαρμακευτικούς συλλόγους του νησιού, δεν θα προχωρήσει από την 1η Μαρτίου, στην διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, όπως θα πράξουν, άλλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, διότι δεν υπήρχε ενημέρωση προς τους ασφαλισμένους".

Στην ίδια ανακοίνωση επισημάνεται ότι "οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Κρήτης προσανατολίζονται να προχωρήσουν από κοινού στη διακοπή των συμβάσεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων, που παρουσιάζουν μεγάλους χρόνους καθυστέρησης εξόφλησης των υποχρεώσεων τους προς τα φαρμακεία, από την 1η Απριλίου 2011".

Από την άλλη πλευρά, από αύριο 1η Μαρτίου, τα φαρμακεία της Αργολίδας, με απόφαση του οικείου τοπικού συλλόγου, σταματούν την χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου, αφού ο ΟΠΑΔ τους χρωστά τεράστια ποσά, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα δάνειά τους στις τράπεζες.

Εξάλλου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας αποφάσισε, χθες, να προχωρήσει να αναστολή χορήγησης φαρμάκων, από 1ης Απριλίου, όχι μόνο στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, αλλά και σε μια σειρά μικρότερα ταμεία όπως της ΔΕΗ και των ναυτικών.

Απόψε το βράδυ συνεδριάζουν για το ίδιο θέμα οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.