Εκστρατεία για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, καθώς και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στις σχετικές εκδηλώσεις, που διοργανώνουν ο ΣΚΑΙ και η Εθνική Τράπεζα, συμμετέχει ενεργά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση σχολικών ειδών θα γίνει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο εμπορικό κέντρο "Mediterranean Cosmos" και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, με σύνθημα "Αυτή τη σχολική χρονιά, ας γεμίσουμε την τσάντα τους χαμόγελα".

"Καλώ τους συμπολίτες μας να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά την κοινωνική μας ευαισθησία, προσφέροντας σχολικά είδη στα παιδιά που το έχουν ανάγκη" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στις δράσεις θα συγκεντρωθούν: σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, ντοσιέ, σχολικοί άτλαντες, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, τέμπερες, κηρομπογιές, πινέλα, μπλόκ ζωγραφικής, ακουαρέλες, γεωμετρικά όργανα, ψαλιδάκια, χαρτί Α4, διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο σε ένα μαθητή.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να προσφέρουν είδη σε καλή κατάσταση, έτοιμα για χρήση ή καινούρια.