Με σεβασμό στην ιστορία της, θα γίνουν οι εργασίες επισκευής, στην ιερά μονή Αγίας Τριάδας, στο δήμο Βοΐου Κοζάνης, η οποία χρονολογείται από το 1792. Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Πίνδος”, ενώ την έγκριση δημοπράτησης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Οι εργασίες αποκατάστασης στο καθολικό και στους κοιτώνες περιλαμβάνουν, την αποξήλωση των σχιστόπλακων από τη στέγη της Εκκλησίας και των κοιτώνων για να επαναχρησιμοποιηθούν. Θα αποκατασταθούν όλες οι φθορές στη στέγη και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα υλικά. 

Η κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα πάνω στο οποίο βρίσκεται τμήμα του καμπαναριού θα κατεδαφιστεί. Πριν την κατεδάφιση θα κτισθεί με πέτρα ομοιόμορφα με το πάνω τμήμα του κωδωνοστασίου η βάση του, έτσι ώστε να είναι καλαίσθητο και με στατική επάρκεια. Όπου απαιτηθεί θα γίνουν τσιμεντενέσεις και αρμολόγηση με κουρασόνι.

Θα απομακρυνθούν οι επίθετες νεώτερες πλάκες που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της τοιχοποιίας του καθολικού και θα αντικατασταθεί το ξύλινο δάπεδο του πρώτου ορόφου του κτιρίου φιλοξενίας των επισκεπτών.

Την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών εξέφρασε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος.