Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ έχει στηθεί στα ελληνικά νησιά, με τους ιδιοκτήτες υπερπολυτελών κατοικιών νοικιάζουν τα ακίνητά τους χωρίς να δηλώνουν το παραμικρό στην εφορία.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει τα τελευταία δύο χρόνια 500 περιπτώσεις ιδιοκτητών που νοικιάζουν κυρίως σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Πάτμο και Κεφαλλονιά σπίτια με ενοίκια από 300 ευρώ έως και 10.000 ευρώ την ημέρα, αλλά δεν δηλώνουν το παραμικρό έσοδο.

Πρόκειται κυρίως για ξένους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα που μέσω γραφείων του εξωτερικού κλείνουν πακέτα σε ξένους τουρίστες αποκρύπτοντας τα έσοδά τους.

Οι τουρίστες κυρίως μέσω διαδικτύου βλέπουν και νοικιάζουν το σπίτι και πολλές φορές έχουν τη δυνατότητα να έχουν και υπηρετικό προσωπικό, για το οποίο επίσης δεν δηλώνεται καμία εργασία.

Η προκαταβολή συνήθως κατατίθεται σε λογαριασμό του εξωτερικού και το υπόλοιπο ποσό συνήθως δίδεται από χέρι σε χέρι για να μην καταγράφονται κινήσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Η φοροδιαφυγή υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. Τα διαφυγόντα κέρδη για το δημόσιο υπολογίζονται στο ένα δισεκατομμύριο.

TAGS