Στην αύξηση του ορίου εισοδήματος που ισχύει για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών, προκειμένου να μπορούν να επωφεληθούν περισσότερες οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε τη σχετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο που συζητείται ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Έτσι, το εισοδηματικό όριο αναπροσαρμόζεται από τις 7.500 ευρώ για κάθε μέλος της οικογενείας στις 9.000 ευρώ. Επομένως, προκειμένου να έχει ένας φοιτητής δικαίωμα να ζητήσει μετεγγραφή πρέπει το οικογενειακό του εισόδημα, διαιρούμενο διά του αριθμού των μελών της οικογενείας, να μην υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ από 7.500 ευρώ που ίσχυε έως τώρα.

Σύμφωνα με τα «Νέα», αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το οικογενειακό εισόδημα τετραμελούς οικογενείας δεν πρέπει να ξεπερνά τις 36.000 ευρώ προκειμένου να έχει δικαίωμα να ζητήσει μετεγγραφή το παιδί της που σπουδάζει σε άλλη πόλη από εκείνη όπου ζει η οικογένεια. Αντίστοιχα, οικογένεια με ένα παιδί έχει πλαφόν εισοδήματος τα 27.000 ευρώ για να αποκτήσει δικαίωμα αίτησης μετεγγραφής.

Ταυτόχρονα, με την ίδια ρύθμιση αυξάνεται και το επιτρεπόμενο ποσοστό των μετεγγραφών από το 10% του αριθμού των φοιτητών μιας σχολής στο 15% - δηλαδή κάθε σχολή μπορεί να δεχθεί από μετεγγραφές επιπλέον φοιτητές σε αριθμό ίσο με το 15% των εισακτέων της συνολικά. Για παράδειγμα, σχολή με 300 εισακτέους μπορεί να δεχθεί 45 ακόμη από μετεγγραφές.