Ληστεία έγινε σήμερα τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στην Αρτέμιδα. Οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι που διαμένουν ηλικιωμένοι.

Οι γείτονες που έτρεξαν να δουν τι συνέβη αλλά και αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο 85χρονος είναι νεκρός. Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής για τα αίτια του θανάτου αλλά δεν διαπίστωσε εξωτερικές κακώσεις. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα. Η 74χρονη κοιμόταν σε διαφορετικό δωμάτιο από τον 85χρονο σύζυγό της, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και υποστηριζόταν αναπνευστικά στο κρεβάτι του.

Οι δράστες έδεσαν και φίμωσαν τη γυναίκα και αφού ερεύνησαν τους χώρους και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα άγνωστης αξίας, διέφυγαν πεζή.

Μετά από λίγη ώρα η 74χρονη κατάφερε να ελευθερώσει το στόμα της και κάλεσε σε βοήθεια. Στο σπίτι έτρεξαν γείτονες, μαζί με αστυνομικούς τους οποίους κάλεσαν και ελευθέρωσαν τη γυναίκα, αλλά όπως διαπίστωσαν, ο 85χρονος ήταν νεκρός.

Κλήθηκε και ιατροδικαστής, ο οποίος δεν διαπίστωσε κακώσεις ή άλλη εμφανή ένδειξη εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή που θα γίνει σήμερα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.