Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Χαμηλούς τόνους κρατούν οι διακεκριμένοι αθλητές που έχουν ανταμειφθεί με μία θέση στο δημόσιο, μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στα σχέδια του υπουργείου είναι να μην εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα οι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες που έχουν προσληφθεί λόγω των διακρίσεών τους, όπως πρόβλεπε ο νόμος 2725/99, και οι οποίοι υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 900 άτομα.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συναντήθηκε χθες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Δημοσθένης Ταμπάκος, ο οποίος μιλώντας στο newpost προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους:

«Η συνάντηση ήταν σε πρώτη φάση ενημερωτική. Αναφερθήκαμε σε όλους τους αθλητές με διακρίσεις. Όμως προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι για να ανακοινώσουμε. Θα κάνουμε μια συνέλευση και τότε θα πούμε περισσότερα».

Στο newpost μίλησε και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και μέλος, σήμερα, του Διοικητικού Συμβουλίου,Γιώργος Σιγάλας: «Δεν υπάρχει κάτι επισήμως από το υπουργείο. Περιμένουμε την επίσημη απόφαση και τότε θα δούμε τί θα κάνουμε», λέει ο παλαίμαχος πρωταθλητής του μπάσκετ.

«Αυτή τη στιγμή ισχύει κάτι για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Σε αυτούς εντασσόμαστε κι εμείς. Υπάρχει μια ειδική διάταξη που έδωσε δικαίωμα σε αθλητές με υψηλή διάκριση να καλυφθούν για το μέλλον τους με μια θέση στο δημόσιο τομέα. Αυτή τη στιγμή κάποια πράγματα πήραν διαφορετικό δρόμο. Το θέσαμε χθες στον κ. Μητσοτάκη. Ο υπουργός μας είπε ότι είναι το τελευταίο που έχει μείνει για να το επεξεργαστεί».

Ο Γιώργος Σιγάλας διευκρινίζει ότι τέθηκε το θέμα όλων των αθλητών με διακρίσεις που έχουν διοριστεί στο δημόσιο τομέα και επιμένει πως: «Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν προσληφθεί τυχαία. Προσφέρουν στο δημόσιο. Ο νόμος τους έδωσε αυτή τη δυνατότητα γιατί από τις διακρίσεις τους η χώρα στο σύνολό της έχει ωφεληθεί».