Μετά την λήξη των χειμερινών εκπτώσεων, οι έμποροι ετοιμάζονται για προσφορές προς τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, ο εμπορικός σύλλογος των Χανίων, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι από αύριο 1η Μαρτίου, οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν δικαιούνται να διενεργούν ή να διαφημίζουν ότι πωλούν με εκπτώσεις, ενώ για το υπόλοιπο διάστημα, επιτρέπονται οι προσφορές, βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων και περιορισμών που ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα συνεχόμενες ημέρες, εφόσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα".

Οι εμπορικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν δεκαήμερα προσφορών, έχουν υποχρέωση σύμφωνα με το νόμο, να το δηλώνουν στους Εμπορικούς Συλλόγους τουλάχιστον μία ημέρα πριν την έναρξή τους.

Αναμφίβολα, παρόμοιες προσφορές θα ισχύσουν σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας αφού η αγορά δεν κατάφερε να ανακάμψει ούτε τη περίοδο των εκπτώσεων.