Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που είχε ως αποκλειστικό θέμα την εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Η υποψηφιότητα του Λουκά Ανανίκα (καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας του ΑΠΘ και πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης) την οποία πρότεινε η διοίκηση της Περιφέρειας, συγκέντρωσε 41 ψήφους, που σε ποσοστό δεν ήταν αρκετό για να εκλεγεί. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του «Καλλικράτη», για την εκλογή του Συμπαραστάτη απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων επί του συνόλου των μελών του Συμβουλίου.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση ανάμεσα στη διοίκηση και τη μείζονα αντιπολίτευση. Ο επικεφαλής της τελευταίας, Μάρκος Μπόλαρης, πρότεινε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής διαβούλευσης που θα μπορούσε να καταλήξει σε ορισμένες υποψηφιότητες κοινής αποδοχής. Όταν η πρόταση δεν έγινε δεκτή, η παράταξη αποχώρησε από τη διαδικασία. Επ' αυτού ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης σχολίασε ότι η παράταξη τού κ. Μπόλαρη αποχώρησε διότι φοβήθηκε διαρροές κατά την ψηφοφορία.

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν παρέστησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολογία Αλληλεγγύη), Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ) και Ασημίνα Ξηροτύρη (Δημοκρατία Οικολογία Συμμετοχή), ενώ οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ δήλωσαν παρόντες.

Της σημερινής διαδικασίας προηγήθηκε η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και απέβη άκαρπη.