Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, και του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη.

Νέος λιμενάρχης Πειραιά αναλαμβάνει ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Μπατσολάκης Ιωάννης, ενώ υπολιμενάρχης Πειραιά ο πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Ζησιμάτος Χρήστος. Λιμενάρχης Πειραιά έως σήμερα ήταν ο υποναύαρχος, Τσιαδής Δημήτριος, ο οποίος ανέλαβε ανώτερος διοικητής του νομού Αττικής.

Στην ομιλία του, ο κ. Μπατσολάκης ευχαρίστησε θερμά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη στρατιωτική ηγεσία του Λ.Σ. για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν προκειμένου να τον τοποθετήσουν κεντρικό λιμενάρχη στο πρώτο λιμάνι της χώρας. «Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια ώστε να ανταποκριθώ επάξια στα καθήκοντά μου», τόνισε . «Η νομιμότητα, η δικαιοσύνη, το ήθος, η εντιμότητα, η ευσυνείδητη πειθαρχία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των πολιτών, η ταχεία και άψογη εξυπηρέτησή τους θα είναι πυξίδα και οδηγός του έργου μας», τόνισε ο νέος λιμενάρχης.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής παραβρέθηκε επίσης ο γ.γ. Ασφάλειας - Ναυσιπλοΐας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Αθανάσιος Χριστόπουλος, και ο γ.γ. του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Νίκος Λίτινας.