Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον η γυναίκα-αράχνη σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη από παράνομη αγοραπωλησία ακίνητου.

Η 50χρονη εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστνομίας η γυναίκα από τον Απρίλιο του 2009, συμμετέχοντας σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, κατάφερε να εξαπατήσει ημεδαπό αγοραστή και να του πουλήσει οικόπεδο στην περιοχή της Βούλας Αττικής, έναντι υψηλού χρηματικού ποσού (740.000 ευρώ), παρουσιαζόμενη ψευδώς ως ιδιοκτήτρια του οικοπέδου και με δελτίο ταυτότητας (προϊόν υφαρπαγής) με τα στοιχεία της πραγματικής κατόχου του ακινήτου. 

Σε βάρος της σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητάς της, για το σκοπό δε αυτό, μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες της.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, από τη συνεχιζόμενη έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, κατάφεραν να εξακριβώσουν τα στοιχεία ταυτότητας της, να την εντοπίσουν και τελικά να την συλλάβουν. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον 20ο Τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών.