Το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας βράβευσαν σήμερα η Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, για την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε πρόσφατα το χορευτικό του συγκρότημα, σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, στο Agrigento της Σικελίας, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προβολή της πλούσιας παράδοσης της Θεσσαλίας.

Το Λύκειο απέσπασε στο φεστιβάλ το 1ο βραβείο καλύτερης σκηνικής παρουσίασης - χορογραφίας, δικαιώνοντας το χαρακτηρισμό ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς πολιτισμού της Θεσσαλίας.

Επίσης, απέσπασε το 1ο βραβείο παραδοσιακής ενδυμασίας και το 2ο βραβείο χορού και επικράτησε ανάμεσα σε συγκροτήματα,που απαρτίζονταν από επαγγελματίες χορευτές, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα βραβεία ανάμεσα σε 17 χώρες.

Σε ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στα 32 χρόνια πολιτιστικής παρουσίας και προσφοράς που συμπληρώνει φέτος το Λύκειο Ελληνίδων στην πόλη της Λάρισας και επισήμανε:

«Με την πλούσια δράση του έχει καταγράψει και παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, ήθη και έθιμα από την πλούσια ελληνική παράδοση. Ο χορός δεν είναι μια απλή διαδικασία. Συμπυκνώνει μέσα του και τη μουσική και την ποίηση και τις ιδέες των λαών και τη ιστορία τους και τις ενδυμασίες. Επί πλέον «κουβαλά» το μεράκι και την ψυχή απλών, λαϊκών ανθρώπων, τις λύπες και τις χαρές που κλείνει μέσα της η ίδια η έννοια της ζωής. Η διάσωση, διατήρηση και καλλιέργεια συνεπώς του χορού, που είναι από τις βασικές δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας, συνιστά πραγματική προσφορά στη συλλογική και εθνική μας μνήμη".

Στη συνέχεια, ο κ. Αγοραστός μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Καραλαριώτου απένειμαν τιμητική πλακέτα στην πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Θέλμα Ζητωνούλη.

Εμφανώς συγκινημένη η κα. Ζητωνούλη τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά η βράβευση του Λυκείου Ελληνίδων, καθώς είναι μία ακόμη αναγνώριση της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλουν οι χορευτές.