Ένας 46χρονος Ιταλός συνελήφθη και 16 ακόμη άτομα προσήχθησαν μετά από δύο διαφορετικές επιθέσεις με ρίψη μολότοφ χθες το βράδυ σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που βρισκόταν στα Εξάρχεια.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα από ομάδα περίπου 50 ατόμων που πέταξε βόμβες μολότοφ σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, ομάδα περίπου δέκα ατόμων έριξαν μολότοφ στην ίδια διμοιρία, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα αεροβόλο πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με πλαστικά σφαιρίδια, ένα σακουλάκι με πλαστικά σφαιρίδια, ένα κυλινδρικό δοχείο που περιείχε ποσότητα συμπιεσμένου υγρού καθώς και μία ανταλλακτική κάνη του πιστολιού.

Ο 46χρονος Ιταλός είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου το 2011 στο κέντρο της Αθήνας, για διατάραξη κοινής ειρήνης, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων. Σύμφωνα με την αστυνομία ο συλληφθείς συμμετείχε σε ομάδα που εκινείτο εναντίον αστυνομικών.Τού είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του.

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία και ο 46χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.