Όσο και αν προσπάθησες να κρατήσεις σε τέλεια κατάσταση τα μαλλιά σου το καλοκαίρι, δυστυχώς δεν τα κατάφερες 100%. Το καλοκαίρι είναι ο χειρότερος εχθρός της τρίχας, αφού το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας και ο ήλιος κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά, το χρώμα της βαφής να μοιάζει ξεθωριασμένο και τις άκρες των μαλλιών να γεμίζουν ψαλίδα.

Δώσε τη χαμένη λάμψη και ζωντάνια στα μαλλιά σου, ακολουθώντας πιστά το «ευαγγέλιο» της φθινοπωρινής… αναπροσαρμογής:

1 Σούπερ ενυδάτωση:

Η άτονη, διψασμένη τρίχα σου ήρθε η ώρα να βρει την ενυδάτωση που περίμενε πως και πως. Χρησιμοποίησε κάθε φορά που λούζεσαι αρκετή ποσότητα κοντίσιονερ στις άκρες και τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα κάνε μια μάσκα ενυδάτωσης και αναδόμησης.

2 Πες ναι σε λάδι μαλλιών ή σέρουμ:

Ακόμα και αν έχεις λιπαρή τρίχα, για 1-2 εβδομάδες μετά τις διακοπές σου χρησιμοποίησε προϊόντα leave in, όπως θρεπτικά λαδάκια και σέρουμ κυρίως στις άκρες των μαλλιών. Τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν ξεβγάζονται και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα και σε στεγνά μαλλιά αλλά πάντα με μέτρο!

3 Όσο μπορείς, απόφυγε το έντονο styling:

Τις ημέρες που δεν έχεις κάποιο σημαντικό ραντεβού, προσπάθησε να μη χρησιμοποιήσεις πιστολάκι, σίδερο, λακ, κερί… Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και πόνταρε σε ένα glamorous αξεσουάρ μαλλιών για να ξεχωρίσεις, χωρίς να ταλαιπωρήσεις την τρίχα σου.

4 Κομμωτήριο μετά 2 εβδομάδες:

Μόνο μετά από 2-3 εβδομάδες εντατικής περιποίησης και φροντίδας των μαλλιών σου, επισκέψου τον κομμωτή σου για βαφή, ανταύγειες, περμανάντ κ.ο.κ. και βεβαίως φρόντισε να κόψεις τις «ξεφτισμένες» άκρες σου όσο το δυνατόν συντομότερο!