Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 43χρονος, καθώς γύρω στις 7:30 το απόγευμα του Σαββάτου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην οικία του στον Πύργο καταπίνοντας 25 χάπια του ασθενούς αδελφού του, ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική δυσπλασία.

Τον 43χρονο βρήκαν αναίσθητο η μητέρα του και η κουνιάδα του και αμέσως ειδοποίησαν τον τρίτο αδελφό του, ο οποίος και τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Πύργου.

Ο 43χρονος άνδρας υπέστη δύο φορές καρδιακή ανακοπή και αφού υπεβλήθη σε πλύση στομάχου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, με τους γιατρούς να περιμένουν την παρέλευση 48ωρου για να επανεκτιμήσουν τα ιατρικά δεδομένα, καθώς ο οργανισμός του είναι επιβαρημένος. Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.


Ο 43χρονος έμεινε άνεργος ύστερα από 24 χρόνια τα περασμένα Χριστούγεννα και πλέον απειλείται με έξωση στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς αδυνατεί να καταβάλει τα ενοίκια.

Το «βουνό» των προβλημάτων υψώνεται τρομακτικά, αν συνυπολογιστεί ότι νοσηλεύεται ανασφάλιστος στο νοσοκομείο του Πύργου…

Όπως δήλωσε μέλος του οικογενειακού του περιβάλλοντος, πριν από λίγες μέρες ζήτησε να συναντήσει τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ..Γερμανό για να του ζητήσει να συνδράμει στο πρόβλημά του με κάποιον τρόπο (στέγαση, εύρεση εργασίας), αλλά δεν τα κατάφερε.

Η απελπισία του ήταν τέτοιου μεγέθους, που αναφώνησε χαρακτηριστικά: «Έχω πάνω μου 8 ευρώ, με αυτά θα πάρω χάπια και θα αυτοκτονήσω»…