Θα υπάρξουν ανακατατάξεις και όχι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και εξετάζεται η σύνδεσή τους με τις αντικειμενικές αξίες, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης συμφώνησε με πρόταση του επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», Κώστα Γκιουλέκα για πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ιδιοκτητών καταστημάτων που πλήττονται από τη λειτουργία του μετρό και των αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Γκιουλέκα, κάλεσε όποιον υπάλληλο του δήμου θεωρεί ότι μετακινείται σε άλλη υπηρεσία για πολιτικούς λόγους να του το αναφέρει.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε θετικός στο να δοθεί σε δρόμους της Θεσσαλονίκης το όνομα του ποιητή Τάκη Βαρβιτσιώτη, που απεβίωσε πρόσφατα και του δολοφονηθέντος από τη χούντα αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, Γιάννη Χαλκίδη, αλλά τάχθηκε κατά της μετονομασίας οδών και υπέρ της απόδοσης των ονομάτων σε νέους δρόμους.

Τέλος, εξέφρασε την πρόταση να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο εισήγηση για κατάργηση της παραχώρησης από τον δήμο των δωρεάν θέσεων στάθμευσης.