Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου και με αφορμή την κατάληψη του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, την περασμένη Τετάρτη από το ΠΑΜΕ, σε ψήφισμα που εξέδωσε, κατά πλειοψηφία, καταδικάζει τις καταλήψεις των κτηρίων.

Το θέμα που συζητήθηκε επί δίωρο στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των περιφερειακών συμβούλων από τις παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Αγωνιστικής Συνεργασίας, όσο και τις αντιρρήσεις επί του περιεχομένου του ψηφίσματος, από συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης.

Τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο και με την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη κατά πλειοψηφία αποφάσισε μεταξύ άλλων ότι, '' Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δηλώνει απερίφραστα ότι:

Οι καταλήψεις δημοσίων χώρων αντίκεινται στους νόμους του κράτους. Όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως οφείλουν να σέβονται τους νόμους του κράτους. Η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι συγκριτικό πλεονέκτημα κανενός, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.

Η κατάλυση των νόμων, με την οχληρή και σιωπηρά ηχηρή ανοχή των θεσμών προστασίας τους, επιτείνει την οπισθοδρόμηση και βυθίζει ακόμη παραπέρα τη δημόσια ζωή στο τέλμα και την παρακμή.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στέκεται ενάντια σε: Όσες έκνομες συμπεριφορές, οι οποίες με το πρόσχημα της μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας των ατόμων που τις υιοθετούν, επιτείνουν το αίσθημα της ανασφάλειας που γεννά για τους πολίτες η κατάλυση του κράτους δικαίου, ως ακρογωνιαίου λίθου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και ως ύψιστης προϋπόθεσης της οιασδήποτε αναπτυξιακής μας προοπτικής.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μη επιθυμητές οι παράνομες καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, οι οποίες δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τρόπο αντίδρασης στα κακώς κείμενα και δεν εκφράζουν επί της ουσίας κανέναν αντισυμβατικό συμβολισμό, αλλά αντίθετα εκπορεύονται από αναχρονιστικές, αυτοκαταστροφικές και μηδενιστικές ιδεοληψίες, τελούν στην υπηρεσία εξυπηρέτησης προσωπικών και ιδιοτελών στρατηγικών και ξεδιπλώνονται εις βάρος της νέας προοπτικής που η νέα περιφέρεια μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Πελοποννησίων πολιτών είναι αποφασισμένη να ανοίξει''.