Την έντονη αντίδρασή της στο ενδεχόμενο «εξαφάνισης» του σιδηροδρομικού δικτύου, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας περί κλεισίματος του ΟΣΕ

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η ΠΟΣ, δηλώνει την αντίθεσή της στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων και πολύ περισσότερο στα περί «λουκέτου» στον ΟΣΕ, σημειώνοντας πως θα δώσει την μάχη μαζί με την κοινωνία για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. 

«Οσοι επιβουλεύονται την ύπαρξη του σιδηρόδρομου στη χώρα μας, τους προειδοποιούμε ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι μπορεί να υπάρξει Ελλάδα χωρίς τρένο», σημειώνει η διοίκηση της ΠΟΣ. 

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «οι σιδηροδρομικοί παλεύουν για δημόσιο - ανεπτυγμένο - σύγχρονο - ποιοτικό και ασφαλή σιδηρόδρομο με φθηνό εισιτήριο, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Ο σιδηρόδρομος είναι υπόθεση της ελληνικής κοινωνίας και σε ό,τι μας αφορά θα τον κρατήσουμε ανοιχτό».

TAGS