Στη δωρεά εκατοντάδων φαρμάκων προς τους κρατούμενους του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας προχώρησαν την Δευτέρα ο δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης, παραχωρώντας ένα μεγάλο απόθεμα φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου.

Τρεις μεγάλες κούτες φαρμάκων πρόκειται να σταλούν την ερχόμενη Τετάρτη στις φυλακές, για τις ανάγκες των 379 κρατουμένων τους, εκ των οποίων οι 202 είναι αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του σωφρονιστικού Καταστήματος Νιγρίτας Π. Ραδόπουλο, «ο αυξημένος αριθμός των αλλοδαπών που φιλοξενούνται στις φυλακές έχει συντελέσει στην εξάπλωση πολλών ασθενειών, για τις οποίες είναι αναγκαία η άμεση πρόσληψη φαρμάκων και μοναδική πηγή εύρεσής τους, αποτελεί το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Σερρών».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αργύρης Ρόντζης, δήλωσε πως το Κοινωνικό Φαρμακείο Σερρών είναι το μόνο που τροφοδοτεί τις φυλακές με φάρμακα, ενώ παράλληλα αποστέλλει πολλές ποσότητες φαρμάκων σε απομονωμένα νησιά και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, στην Αθήνα και σε περισσότερους από διακόσιους Σερραίους που καθημερινά απευθύνονται σ' αυτό.