Το «πράσινο φως» στην υλοποίηση σημαντικών έργων κυρίως στα δύο μεγάλα ποτάμια της Δυτικής Ελλάδας αλλά και για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής δόθηκε με την έγκριση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η εκπόνηση τριών μελετών που η ολοκλήρωσή τους λύνει πάγια και κρίσιμα προβλήματα διαχείρισης των χειμάρρων και ποταμών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ενώ το κυριότερο είναι πως για τα δύο μεγάλα ποτάμια της Περιφέρειας (Αχελώο και Αλφειό) λύνεται επιτέλους το πρόβλημα της οριοθέτησής τους και έτσι μπορούν να γίνουν και επεμβάσεις-έργα αντιπλημμυρικού χαρακτήρα.

Παράλληλα στο Πρόγραμμα εντάχθηκαν και τρία κρίσιμα έργα για δύο κύριες εθνικές οδικές αρτηρίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως, πρώην «111» και το τμήμα σύνδεσης του Πύργου με το Καλό Νερό που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Π.Δ.Ε.

Συγκεκριμένα τα έργα που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:

1. «Μελέτη οριοθετήσεων και αντιπλημμυρικών έργων, χειμάρρων και ποταμών της Π.Ε. Αχαΐας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

2. «Αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση ποταμού Αλφειού Ν. Ηλείας από τέλος οριοθέτησης (Χ.Θ. 10+564) έως τη γέφυρα Άσπρα Σπίτια (περί τη Χ.Θ. 25+500)» προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

3. Αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση των επικίνδυνων για πλημμύρες περιοχών του ποταμού Αχελώου Ν. Αιτωλοακαρνανίας (κατάντη του φράγματος Στράτου) συνολικού μήκους 16 χλμ., προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Επιπλέον, εγκρίθηκαν προς ένταξη στο Πρόγραμμα, τρία σημαντικά έργα συντήρησης του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα της Ηλείας και της Αχαΐας:

1. «Συντήρηση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Π.Δ.Ε. και Επισκευή – Συντήρηση Εξοπλισμού και Μέσων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας έτους 2013» προϋπολογισμού 2.200.000.

2. «Συντήρηση – Βελτίωση – Αποκατάσταση και Άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. με Αριθ. 33 «Πάτρα – Τριπόταμα – Διασταύρωση με Ε.Ο. 74, στα τμήματα αρμοδιότητας Π.Δ.Ε.» προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ.

3. «Συντήρηση – Βελτίωση – Αποκατάσταση και Άρση της επικινδυνότητας της Ν.Ε.Ο Πάτρα – Πύργος και της Ε.Ο. με Αριθ. 9 «Πύργος – Καλό Νερό», στα τμήματα αρμοδιότητας Π.Δ.Ε. προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.