Το θέμα των απολύσεων από το Δημόσιο φαίνεται πως «έκλεισε» καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την αναδιάρθρωση των δημοτικών ραδιοφώνων κλειδώνει η λίστα των επιπλέον 2.000 απολύσεων που έχει συμφωνήσει να κάνει μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνηση.

Έτσι σύμφωνα με το «Έθνος», στο στόχαστρο για απόλυση θα βρεθούν 700 διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι που εργάζονται στη δημοτική ραδιοφωνία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι πληροφορίες που επικαλείται σήμερα η εφημερίδα αναφέρουν ότι η αναδιάρθρωση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στα ραδιόφωνα με μόνιμη σχέση εργασίας και έχουν μεταταχθεί εκεί από άλλες θέσεις των δήμων θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Οι 700 εργαζόμενοι θα έρθουν να προστεθούν στους περίπου 1.000 που θα βρεθούν εκτός δημοσίου από την αμυντική βιομηχανία, και μαζί με έναν αριθμό 250 ως 300 επίορκων των οποίων οι υποθέσεις θα έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του έτους θα συμπληρώσουν των αριθμό των απολύσεων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2013.