Απέπλευσε χθες από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» στο πλαίσιο του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής που προσφέρεται στους κατοίκους των νησιών της άγονης γραμμής.

Το «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Στο πλοίο επιβαίνει μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα αποτελούμενη από 9 ιατρούς των ακόλουθων ειδικοτήτων: Γενικός Χειρουργός, Παθολόγος, Καρδιολόγος, Γυναικολόγος, Ακτινολόγος, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος, Μικροβιολόγος, Οδοντίατρος, καθώς επίσης και 4 νοσηλευτές.

Το δρομολόγιο του πλοίου έχει σχεδιασθεί να διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου και οι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι η Γαύδος, η Ανάφη, η Αμοργός, το Αγαθονήσι, η Δονούσα, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, η Ίος και η Σίκινος.

Οι κάτοικοι εκεί περιμένουν πως και πως το διακλαδικό ιατρικό κλιμάκιο και ιδίως η πιο ηλικιωμένοι κάτοικοι των παραπάνω νησιών που δεν είναι εύκολο να ταξιδέψουν για να εξεταστούν από γιατρό.

Να προσθέσουμε ότι και στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοια προγράμματα που έτυχαν καθολικής ανταπόκρισης από τους νησιώτες που δεν νιώθουν τόσο ξεχασμένοι...

Γ.Κοκ.