Τον αποκλεισμό εθνικών οδών τις επόμενες ημέρες προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω τη Βουλή, αντικρούοντας τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. 

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, και ανακοίνωσαν πως μέσα στις επόμενες ημέρες αρχίζουν τον αποκλεισμό εθνικών οδών.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια και έξω το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου επιτροπή είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. 

Oι δεσμεύσεις του Χρήστου Σταϊκούρα ως προς το μέλλον της επιχείρησης δεν ικανοποίησαν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ με αποτέλεσμα το πλήθος που διαδήλωνε έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να αντιδράσει έντονα όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, διεκδικούν να παραμείνει η εταιρεία ανοιχτή, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να αναπτυχθεί η εταιρεία μέσω των θέσεων των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.