Δύο ληστές, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι υπάλληλο των ΕΛΤΑ για να του πάρουν 80.000 €, στη Μακρακώμη της Φθιώτιδας.

Οι δράστες περίμεναν περισσότερο από μισή ώρα, μέσα σε ένα Fiat Punto, ώσπου να ανοίξει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Οι τρεις υπάλληλοι, όπως κάθε πρωί, πήγαν και έκαναν ανάληψη από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που απέχει 200 μέτρα και επέστρεφαν στο Ταχυδρομείο.

Οι δύο ληστές που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους οπλισμένοι, πήγαν μπροστά τους και τους ζήτησαν τα χρήματα. Ο υπάλληλος που τα κρατούσε δεν έδειξε να αντιδρά.

Ο αδίστακτος ληστής τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο πόδι και με τον συνεργό του άρπαξαν περίπου 80.000 €, σκορπίζοντας παράλληλα πολλά χαρτονομίσματα στο δρόμο.

Οι ληστές εξαφανίσθηκαν με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι και λίγο αργότερα, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο πέντε χιλιόμετρα μετά την Μακρακώμη, επιβιβάσθηκαν σε άλλο αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία ελέγχοντας κάθε κίνηση στην περιοχή ενώ έχουν στηθεί μπλόκα σε κρίσιμα σημεία, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.