Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στο Σύνταγμα, με το οποίο οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, αλλά και για την διαθεσιμότητα. 

Οι καθηγητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Δευτέρα 16 του μήνα, όπου αρχίζουν και οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με την ΟΛΜΕ να καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου: «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα» και σημείωσε ότι «Στις 16 του μηνός ξεκινάμε δυναμικά. Θα είναι Μεγάλη Δευτέρα για την εκπαίδευση, είμαστε αποφασισμένοι».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ακόμη ότι: «Θα κάνουμε παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις συλλαλητήρια και εκδηλώσεις στα σχολεία. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός στον χώρο της εκπαίδευσης. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός των Ομοσπονδιών γενικότερα. Μεγάλοι αγώνες έρχονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής» κατέληξε.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, όταν η πορεία τους κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

TAGS