Την αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα σχολιάζει σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Στο δημοσίευμα αναφέρονται δηλώσεις της ομάδας «Κλίμακα» και του επικεφαλής ψυχολόγου του οργανισμού Αρη Βιολατζή, ο οποίος επισημαίνει πως η έξαρση των αυτοκτονιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει η Τρόικα.

Όπως τονίζει μάλιστα οι άνδρες αυτοκτονούν στον τετραπλάσιο βαθμό από τις γυναίκες, με το 43% των συνολικών περιπτώσεων να αφορούν άνεργους πολίτες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Στην εφημερίδα τονίζεται πως η «Κλίμακα» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική αυτή αύξηση των αυτοκτονιών και ζητά την κυβερνητική αρωγή για να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί το λυπηρό αυτό φαινόμενο.

Το δημοσίευμα κλείνει με την εξής δήλωση του κ. Βιολατζή : «Για κάθε αυτοκτονία, έχουμε άλλες 30 απόπειρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια ''τράπεζα'' ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούσαν να αυτοκτονήσουν. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα».