Σε βραχυκύκλωμα που δημιουργήθηκε σε παλιό ραδιοκασετόφωνο που υπήρχε μέσα σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη που διατηρούσαν υπάλληλοι του Δήμου της Ρόδου, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα η έκρηξη που αναστάτωσε στις 9 το βράδυ της Δευτέρας το κέντρο της Ρόδου.

Η φωτιά, όπως φαίνεται από το φωτορεπορτάζ της «Ροδιακής» επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στα ξύλινα δοκάρια της αυτοσχέδιας αποθήκης και από την υψηλή θερμότητα που δημιουργήθηκε έγινε έκρηξη μιας φιάλης υγραερίου που υπήρχε στο εσωτερικό (γκαζάκι) την οποία οι υπάλληλοι χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν καφέ.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή πάντως και το ωστικό κύμα κατάφερε να διαλύσει την αυτοσχέδια αποθήκη, ξηλώνοντας τα πλαϊνά που αποτελούνταν από καρφωμένες λαμαρίνες πάνω σε ξύλινα δοκάρια.

Ο κρότος της έκρηξης, ακούστηκε πάντως σε πολύ μεγάλη ακτίνα στο κέντρο της πόλης μας, αλλά ευτυχώς δεν δημιούργησε αναστάτωση ούτε στους κατοίκους, ούτε στους επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά ούτε και στους επισκέπτες μας.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου με τρία οχήματα και 6 πυροσβέστες έφθασε επιτόπου στο σημείο και έσβησε τη φωτιά που επακολούθησε, ενώ στελέχη του ανακριτικού τμήματος της Π.Υ. Ρόδου, ξεκίνησαν ήδη έρευνα προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια της έκρηξης.
Με την υπόθεση, ασχολήθηκε επίσης προσφέροντας συνδρομή και το Τμήμα Ασφαλείας Ρόδου, άνδρες της οποίας βρέθηκαν σε ελάχιστα λεπτά στο χώρου που εκδηλώθηκε η έκρηξη και στη συνέχεια η πυρκαγιά.
Όλα τα ευρήματα, τα στοιχεία, οι μαρτυρίες και τα δεδομένα, αναμένεται να αξιολογηθούν από την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.