Στις 26.9.2012 δημοσιεύσαμε φωτογραφίες του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου από τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του, δίχως να ζητήσουμε τη συναίνεσή του και παρότι ο ίδιος ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει αφορμή για τέτοιου είδους δημοσιότητα. Στο ίδιο δημοσίευμα τον αποκαλέσαμε «Λουδοβίκο» διότι «συνελήφθη» να καπνίζει πούρο την ώρα που απολάμβανε το θαλάσσιο μπάνιο του με την ανάλογη περιβολή και «Μίδα της Σοφοκλέους τα χρόνια της μεγάλης φούσκας» ταυτίζοντάς τον με «φαινόμενα» επιχειρηματιών εκείνης της περιόδου.

Συνοδεύσαμε την δημοσίευση των φωτογραφιών με αρνητικά σχόλια και χαρακτηρισμούς εις βάρος του για την επιχειρηματική του πορεία ειδικά στην Κύπρο και την ενασχόλησή του με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με την «είδηση» ότι έχει γεμίσει την αγορά με «φέσια» μετά το «φαλιμέντο» της διαφημιστικής εταιρείας του. 

Από νεότερη δημοσιογραφική έρευνα όμως προέκυψε ότι δεν υπήρξαν αποδεδειγμένα σκοτεινά σημεία στις επιχειρηματικές δράσεις του κ. Βγενόπουλου. Η πορεία του Ομίλου της Marfin Popular Bank που δημιούργησε με το επιτελείο του υπήρξε μέχρι τη στιγμή της αποχώρησής του εντυπωσιακή. Επισημαίνουμε επίσης ότι καμία διαφημιστική εταιρεία που να έχει σχέση, άμεση ή έμμεση με τον κ. Βγενόπουλο, δεν πτώχευσε αφήνοντας χρέη στην αγορά.

Διευκρινίζουμε ότι δεν είχαμε την πρόθεση να θίξουμε την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψη του κ. Βγενόπουλου, ούτε να εισβάλλουμε στην προσωπική του ζωή, αλλά κίνητρό μας ήταν αποκλειστικά η ενημέρωση του κοινού.

Στην προσπάθειά μας αυτή συντάκτες μας έπεσαν θύματα ελλιπούς ή και παραπλανητικής ενημέρωσης, αλλά πιστοί στην αρχή της αντικειμενικότητας, αναγνωρίζουμε τα χωρίς πρόθεση λάθη μας και αποκαθιστούμε την αλήθεια δια του παρόντος.