Σκληρή ήταν η αγόρευση της εισαγγελέως για τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη

«Η Δικαιοσύνη δεν θα επιτρέψει να επιστρέψει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην κυρία Σταμάτη. Μας είπε ότι είναι μαχητής του φωτός. Είναι δικαίωμα του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται, ωστόσο είναι αναγκαίο να έχει κανείς το γνώθι εαυτώ. Το 2010 η Βίκυ Σταμάτη έγινε ιδιοκτήτρια του ακινήτου στην Αρεοπαγίτου. Από το 2002 όμως ο αρχιτέκτονας του σπιτιού ζητάει τη γνώμη της για επισκευές. Είναι τέσσερα χρόνια πριν καν το νοικιάσει ο κ. Τσοχατζόπουλος. Ιδιοκτήτρια τότε ήταν η offshore Nobilis, η οποία ήταν στην πραγματικότητα ο πρώην υπουργός. Είναι άλλη μια πράξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Πως θέλει να μας πείσει η κυρία Σταμάτη ότι δεν είχε γνώση της προέλευσης των χρημάτων»;

Η εισαγγελέας έδωσε επίσης γλαφυρή περιγραφή της διαδρομής των ακίνητων. «Το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αγοράστηκε από την Torcasso το 1998, εταιρία πραγματικής ιδιοκτησίας του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μετά την αγόρασε η Nobilis με το τίμημα να εμφανίζετι ως κάτω από το 1/3 της αγοραστικής του αξίας το εν λόγω ακίνητο. Ο λόγος; Ο Άκης προετοίμαζε το έδαφος για την αγορά του ακινήτου από την Σταμάτη, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με το πόθεν έσχες. Για τέσσερα χρόνια μάλιστα φαινόταν να νοικιάζει το ακίνητο ο Άκης από τη Nobilis, δηλαδή από τον εαυτό του. Συμπέρασμα, και σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το ίδιο μοντέλο ακολουθήθηκε και στα άλλα ακίνητα».

Στην κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η εισαγγελέας επιφύλαξε βασικό ρόλο σε πράξεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων του πατέρα της, μέσω αγοραπωλησιών τριών ακινήτων. Της απέδωσε μάλιστα, πλήρη γνώση της προέλευσης των επίμαχων ποσών για το «ξέπλυμα» των οποίων «συναίνεσε και συνέπραξε».

Η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι ο πρώην υπουργός «δωροδοκήθηκε εξακολουθητικά», γεγονός που, κατά την ίδια, είναι πλήρως αποδεδειγμένο και όχι απλώς, επαρκώς προσδιορισμένο.

«Οι μίζες μετουσιώθηκαν σε ακίνητα των μελών της οικογένειας του Άκη Τσοχατζόπουλου» τόνισε για να καταδείξει ότι οι παράνομες πληρωμές κατέληγαν στον πρώην υπουργό. Προσδιόρισε δε, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο πρώην υπουργός, με διάφορες μεθοδεύσεις, «ξέπλενε» το παράνομο χρήμα από τον Μάιο του 1998, έως τον Απρίλιο του 2010.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.