Τις αμετάκλητες παραιτήσεις 10 μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ιδίου συμπεριλαμβανομένου, παρέδωσε σήμερα στον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη ο τέως πρόεδρος και μέλος του ΚΔΣ του Οργανισμού Ανδρέας Μαρτίνης.

Παράλληλα ο κ. Μαρτίνης με επιστολή που επέδωσε στον κ. Γεωργιάδη, ζητάει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την ανάληψη πρωτοβουλίας για τον ορισμό νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό, ώστε να διασφαλισθεί η νομιμότητα και η ομαλότητα των διαδικασιών.

Ο κ. Μαρτίνης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, αναφέρει ότι η οικονομική διαχείριση της κατάστασης του Οργανισμού είναι αδιέξοδη, ενώ χαρακτηρίζει προβληματική τη συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία. Σημειώνει επίσης, ότι όπως έχει διαπιστώσει ο ίδιος, επιπλέον οικονομική βοήθεια δεν πρόκειται να δοθεί και παραδέχεται ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ο Φορέας «έτυχε ιδιαιτέρως ευμενούς μεταχείρισης από την κυβέρνηση και η επιχορήγηση-αποζημίωση όχι απλώς δεν μειώθηκε αλλά αντιθέτως αυξήθηκε σημαντικά».

Πάντως βάσει του καταστατικού και δεδομένου ότι τα εναπομείναντα μέλη είναι λιγότερα των 18, (συνολικά 23) αίρεται η τυπική νομιμότητα της σύνθεσης του Συμβουλίου, και ως εκ τούτου ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για τη συγκρότηση νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να μην υπάρξει κενό διοίκησης.