Ένστολη διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων των πέντε νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 9.00, έξω από το Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στην Κόρινθο.

Οι ενώσεις απαιτούν να σταματήσει η καθημερινή ενίσχυση του κέντρου από τις αστυνομικές διευθύνσεις Πελοποννήσου και να στελεχωθεί, άμεσα, με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό από τους συναδέλφους τους που το επιθυμούν, πανελλαδικά.

Επίσης, ζητούν να εφαρμοστούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που προβλέπονται από τη νομοθεσία, για το αστυνομικό προσωπικό και τους κρατούμενους και να δημιουργηθεί ειδικά φυλασσόμενος χώρος διαχείρισης για άτομα που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης, όπως ψυχολογικά και άλλα προβλήματα, ώστε αυτοί να μη μετακινούνται στα κρατητήρια των αστυνομικών διευθύνσεων.

Η διαμαρτυρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου, στηρίζεται από την ΠΟΑΣΥ, ενώ, στο πλευρό τους θα βρίσκεται και ο δήμος Κορινθίων.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο δήμος επισημαίνει: «Θα βρίσκόμαστε εκεί, στη δίκαιη διαμαρτυρία των αστυνομικών, αρωγός στα αιτήματά τους, αφού εκτός των άλλων, το στρατόπεδο δεν πληρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ασφαλείας, η παρουσία των παράνομων αλλοδαπών υποβαθμίζει την πόλη και τον δήμο μας, αυξάνει την εγκληματικότητα και δημιουργεί πολλά προβλήματα, κυρίως στις γύρω περιοχές από την έκθεσή τους σε μολυσματικές ασθένειες».