Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η αγόρευση-καταπέλτης της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη κατά του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Τη σκυτάλη της αγόρευσης αναμένεται να λάβει σήμερα και ο αναπληρωτής εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Την Τετάρτη η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανέφερε ένα προς ένα τα αποδεικτικά στοιχεία και υπέδειξε ως οργανωτή του σχεδίου ξεπλύματος μαύρου χρήματος και αποδέκτη των μιζών των εξοπλιστικών τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Με λεπτομέρειες η εισαγγελέας εξήγησε πως ο πρώην υπουργός πήρε μίζες και στη συνέχεια ήταν εγκέφαλος μίας ολόκληρης επιχείρησης νομιμοποίησης των χρημάτων. 

Η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι ο πρώην υπουργός «δωροδοκήθηκε εξακολουθητικά» γεγονός που υποστήριξε ότι είναι πλήρως αποδεδειγμένο και όχι απλώς, επαρκώς προσδιορισμένο. 

«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος διετέλεσε υπουργός από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001 δωροδοκήθηκε εξακολουθητικά. Στη συνέχεια συνέλαβε το σχέδιο ξεπλύματος, ως μηχανικός που ήταν, μπαίνοντας στο χώρο του real estate που τότε προσφερόταν. Ήδη, από το 1997 είχε ζητήσει από τον εξάδελφό του να του ανοίξει έναν λογαριασμό στο εξωτερικό για να λαμβάνει τις παράνομες πληρωμές» είπε χαρακτηριστικά η Γεωργία Αδειλίνη. 

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός συνεννοήθηκε με εκπροσώπους κολοσσιαίων εταιριών από τους οποίους ζήτησε και πήρε χρήματα για να αναθέσει σε αυτές τις συμβάσεις και επέμεινε ότι την εποχή εκείνη η διαφθορά βασίλευε καθώς δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στον τομέα των εξοπλιστικών. «Δεν έψαξε και πολύ να βρει τους εκπροσώπους των εταιριών. Ήταν δίπλα του. Ο Αλ Ζαγιάν Φουάντ και ο Καμπούρογλου οργάνωσαν την επιχείρηση δωροδοκίας από την ρωσική ΑΝΤΕΥ προς τον κατηγορούμενο μέσω των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος γνώριζε και απεδέχθη ότι οι μίζες θα μετακυλύονταν στις πλάτες ενός καταχρεωμένου λαού που τον εμπιστεύθηκε με την ψήφο του» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

«Οι μίζες μετουσιώθηκαν σε ακίνητα των μελών της οικογένειας του Άκη Τσοχατζόπουλου» τόνισε για να καταδείξει ότι οι παράνομες πληρωμές κατέληγαν στον πρώην υπουργό και προσδιόρισε το επίμαχο διάστημα του ξεπλύματος από τον Μάιο του 1998, έως τον Απρίλιο του 2010.