Τον περασμένο Απρίλιο στην Αγγλία άφησε την τελευταία του πνοή ο δημοσιογράφος Χάρης Ξεκουκουλωτάκης, ο οποίος είχε γίνει γνωστός το 2006 με την υπόθεση Μαρκογιαννάκη και τα ηχητικά ντοκουμέντα που τελικά είχαν οδηγήσει στην παραίτηση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Ο Χ. Ξεκουκουλωτάκης είχε μετακομίσει στο Λονδίνο από το 2008, όπου εργαζόταν ως επικεφαλής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο κολέγιο Beneficial Outreach Center και παράλληλα συνέχιζε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα παιδαγωγικά και στην αγγλική γλωσσολογία.

Ο θάνατός του έγινε γνωστός μέσα από το newsletter του πανεπιστημίου που κάνει λόγο για «τραγικές συνθήκες» χωρίς όμως να αναφέρεται στα ακριβή αίτια θανάτου του.

Τελευταία εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο ως International Officer στον φορέα UNISOR που έχει αντικείμενο την απασχόληση εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στην Αγγλία ενώ στις αναφορές φαίνεται να είχε και εργασιακή σχέση και με το School of Pharmacy and Biomolecular Sciences.

Την είδηση του θανάτου ανέφερε πρώτο λίγο μετά τις 2 τη νύχτα το «Επαρχιακό Φώς» το οποίο έκανε μάλιστα λόγο για δολοφονία.

Όπως αποκαλύπτει το flashnews.gr όμως σε επικοινωνία με την εφημερίδα η πληροφορία περι δολοφονίας ήταν λανθασμένη και για το λόγο αυτό η εφημερίδα λίγο αργότερα άλλαξε την είδηση.

Η αρχική είδηση περι δολοφονίας ωστόσο του Χανιώτη δημοσιογράφου έκανε τον γύρο του Διαδικτύου.