Ρεπορτάζ : Ντίνα Καραμάνου

Επίθεση από 50 άτομα που φορούσαν μπλούζες με διακριτικά της Χρυσής Αυγής δέχτηκαν, όπως καταγγέλουν στο newpost, μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που έκαναν στο Πέραμα αφισοκόληση για το φεστιβάλ του κόμματος.

«Ξαφνικά, πενήντα άτομα που φορουσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής, με κράνη, λοστούς και ρόπαλα με καρφιά, μας επιτέθηκαν από τα στενά και άρχισαν να χτυπούν ανελέητα», περιγράφει στο newpost ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατών Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης. «Είμασταν περίπου 30 άτομα. Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό, φροντίσαμε να προστατέψουμε τα νεότερα μέλη, τα παιδιά της ΚΝΕ. Εμείς με γυμνά χέρια, αυτοί με... «βαρύ οπλισμό». Τραυματίστηκαν 8 άτομα, πολλοί έκαναν ράμματα, άλλοι έχουν στο σώμα τους βαθιές τρύπες από τα καρφιά των ροπάλων».

Οκτώ άτομα βρέθηκαν στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα και αφου δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες πήραν εξιτήριο σήμερα το πρωί ενώ αυτοί την ώρα βρίσκονται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου δίνουν κατάθεση:

«Κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία καθώς υπήρχαν τραυματίες. Τους γνωρίζουμε, είναι οι ίδιοι που χτυπησαν τον Ιούνιο του 2012 Αιγύπτιους μετανάστες στο Πέραμα. Έχουμε δώσει δύο ονόματα στην αστυνομία», λέει ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης.