current views are: 1

13 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση09:33

«Ο Άκης ικετεύει για την Σταμάτη, αλλά όχι για την κόρη του»

Το αίτημα να μην γίνει το δικαστήριο λαοδικείο διατύπωσε ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δημοσίευση 09:33’
αρθρο-newpost

Το αίτημα να μην γίνει το δικαστήριο λαοδικείο διατύπωσε ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Το αίτημα να μην γίνει το δικαστήριο λαοδικείο διατύπωσε με παρέμβασή του ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Λεωνίδας Κοτσαλής.

«Εγκλεισμός δια βίου δεν προβλέπεται στο ποινικό μας δίκαιο και δεν έχει θέση σε εισαγγελική πρόταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσαλής, ενώ ανέφερε ότι το δικαστήριο οφείλει να μείνει πιστό σε αυτά που προβλέπει το δικονομικό μας σύστημα. Την ίδια ώρα, ο άλλος συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Γιάννης Παγορόπουλος σχολίασε την αναφορά του αναπληρωτή Εισαγγελέα στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

«Είναι προσβλητικός ο συσχετισμός του εισαγγελέα με τους δολοφόνους του Λαμπράκη. Θίγομαι ως Έλλην πολίτης», είπε χαρακτηριστικά.  

Αγορεύουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Τη… σκυτάλη της περιγραφής της ροής του μαύρου χρήματος πήραν οι συνήγοροι του Δημοσίου, οι οποίοι παρίστανται ως πολιτικοί αγωγοί. Σύμφωνα με τον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής, Διονύση Κολοβό, «αν δεν υπήρχε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι Ρώσοι δεν θα έβλεπαν την ανάθεση για τα εξοπλιστικά, ούτε στον ύπνο τους με τον κ. Τσοχατζόπουλο να αντιδρά ζητώντας να τον προσφωνούν ως υπουργό, καθώς όπως είπε «δεν είμαστε φιλαράκια».

Εν συνεχεία οι δικηγόροι του Δημοσίου ζήτησαν την καταδίκη και των συγκατηγορουμένων του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μάλιστα, για τον κ. Σμπώκο, η νομική σύμβουλος του κράτους τόνισε πως «όπως φαίνεται από τις σημειώσεις του πρώην υπουργού, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει οικονομικές διαφορές με τον Γιάννη Σμπώκο. Για αυτό ζητά επίμονα χρήματα, άλλοτε παρακαλώντας, άλλοτε με φοβέρες. Φαίνεται πως γνώριζε πολλά για τις μίζες και όμως δεν λέει τ’ιποτα, προσφέροντας έτσι ακόμα τις υπηρεσίες του στον υπουργό του». 

Σχετικά με τη Βίκυ Σταμάτη, η νομική σύμβουλος του Δημοσίου χαρακτήρισε «Αποτυχημένα προσπάθησε να μας πείσει ότι ασχολιόταν μόνο με το σπίτι της και οι αγορές που έκανε είναι αυτές της μέσης Ελληνίδας. Όμως η μέση Ελληνίδα δεν μπορεί να αγοράσει τέτοιο ακίνητο ακόμα και σε τιμή ευκαιρίας ούτε να ξοδέψει ακόμα και 1,5 εκατ. ευρώ για ένα σπίτι που υποτίθεται ότι δεν της ανήκει. Η μέση Ελληνίδα γνωρίζει τα εισοδήματα του συζύγου της και το πρότυπο που περιγράφει η κυρία Σταμάτη απλά δεν υπάρχει».

Η αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου κορυφώθηκε, ο οποίος παρενέβη για να πεί: «ποιός, τί; Ψεύδεστε για άλλη μια φορά, είστε θρασύτατοι! Αποκαλύπτεται η συνομωσία εις βάρους μου, ενώ με εντυπιάζει το μένος της κυρίας» με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητά από τον κ. Τσοχατζόπουλο να ηρεμήσει.

Τέλος, η δικηγόρος του Δημοσίου χαρακτήρισε γενναία τη στάση της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου, η οποία στην απολογία της είχε πει ότι δεν θα γίνει κατήγορος του πατέρα της. Όπως είπε η δικηγόρος, «Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άθλια στάση του πατέρα της, αφού ενώ τον βλέπει να ικετεύει το δικαστήριο για τη γυναίκα του, δεν σκέφτηκε όμως να κάνει το ίδιο και δεν λέει τίποτα για την κόρη του»!

Παρόλα αυτά η συνήγορος του Δημοσίου, ζήτησε την ενοχή της Αρετής Τσοχατζοπούλου καθώς όπως είπε «είχε πλήρη γνώση ότι συνέδραμε στο ξέπλυμα».

Την Τετάρτη απολογείται και ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Την ερχόμενη Τετάρτη θα απολογηθεί τελικά ενώπιον του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση με τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα. 


σχετικα αρθρα