Ρεπορτάζ: Τιτίκα Ανουσάκη

Κανένα ολοήμερο σχολείο δεν πρόκειται να κλείσει διαβεβαιώνουν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής έπειτα από το σάλο που δημιουργήθηκε πως θα μπει λουκέτο σε 1165 δομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost η εγκύκλιος που έφερε στο φως η εφημερίδα Αυγή και ζητούσε από του Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων να μην δηλώσουν εκπαιδευτικό για το ολοήμερο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δομών και αφορά στη διαφορετική στελέχωσή τους.

Στην εγκύκλιο καλούνται οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων να μην υπολογίσουν δάσκαλο για τα δημοτικά που λειτουργούν με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και να υπολογίσουν μόνον έναν δάσκαλο για τα υπόλοιπα.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται από τους αρμόδιους το πρόγραμμα θα στελεχωθεί σταδιακά με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων και δεν θα εντάσσονται πλέον οι εκπαιδευτικοί της συγκεκριμένης κατηγορίας ΠΕ70 (δασκάλοι).

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost οι εκπαιδευτικοί που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά είναι καθηγητές ξένων γλωσσών και πληροφορικής.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πάντως έχουν παρατηρηθεί αρκετά κενά σε κάποια ολοήμερα τα οποία σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου θα έχουν όλα καλυφθεί έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζεις τις αντιρρήσεις της καθώς όπως ισχυρίζεται «τα ολοήμερα θα μετατραπούν σε παιδοφυλακτήρια όπου δεν θα γίνεται παραγωγικό έργο». 

Όπως εξηγεί στο newpost ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΔΟΕ Τριαντάφυλλος Οικονόμου «το ολοήμερο είχε το νόημα να βοηθάει και να υποστηρίζει τα παιδιά στην μελέτη των μαθημάτων τους για την επόμενη ημέρα καθώς και στον τομέα της ενισχυτικής διδασκαλίας. Με την τοποθέηση εκπαιδευτικών ειδικότητας θα χαθεί αυτός ο ρόλος του».