Επιστροφή του επιδόματος κίνησης στους αστυνομικούς της Βουλής

Επιστροφή του επιδόματος κίνησης στους αστυνομικούς της Βουλής

Επίδομα κίνησης που θα χορηγείται στους αστυνομικούς που υπηρετούν στη Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου και στους αρχηγούς των κομμάτων, θεσπίστηκε με διάταξη που περιελήφθη στο νόμο για το νέο λύκειο.

Αστυνομικοί κύκλοι διευκρινίζουν στο newpost ότι πρόκειται για μια πενιχρή ενίσχυση, ανθρώπων που εργάζονται νυχθημερόν σε νευραλγικές θέσεις, χωρίς να λαμβάνουν αποζημίωση υπερωριακής εργασίας αλλά και επιδόματα που λαμβάνουν ακόμη όλοι οι υπάλληλοι της Βουλής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο θόρυβος που προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια για τις αποδοχές των εργαζομένων στη Βουλή, οδήγησε σε περικοπές που συμπαρέσυραν και τις αμοιβές των 500 αστυνομικών που φρουρούν κυβερνητικά κτίρια αλλά και στελέχη του πολιτικού προσωπικού.

Για τους μεν υπαλλήλους της Βουλής, μεσολάβησε κάποιου είδους... εξισορρόπηση, με το «επίδομα υπερβάλλουσας μείωσης». Ένα επίδομα που λαμβάνουν, μετά τις περικοπές, όλοι οι εργαζόμενοι του κοινοβουλίου αλλά και οι αποσπασμένοι από αυτό, προκειμένου να εξομειωθούν μισθολογικά με τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Για τους αστυνομικούς δεν υπήρξε ανάλογη πρόβλεψη.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ αρνείται να πληρώσει από δικούς της πόρους την υπερωριακή εργασία των συγκεκριμένων αστυνομικών, παραπέμποντας στο λογιστήριο της Βουλής.

Έτσι, την περασμένη Τρίτη, μετά από συνεννόηση του γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, περιελήφθη η επίμαχη διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Η αποκατάσταση αυτής της αδικίας, λένε οι ίδιες πηγές, έγινε εν μέρει, αφού θα δίνεται πια ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά τα 120 ευρώ μηνιαίως.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο