Τρία άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ότι συμμετείχαν στην χθεσινή επίθεση στο Πέραμα εναντίον ομάδας μελών του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εννέα ατόμων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα το απόγευμα στην περιοχή έγιναν 24 προσαγωγές. Τα τρία άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί αναζητούνται από την κρατική ασφάλεια, προκειμένου να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου που λήγει αύριο το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. παραθέτει αναλυτικά το χρονικό της ειδοποίησης της Αστυνομίας για το περιστατικό υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί περί ολιγωρίας των αστυνομικών Αρχών, σχετικά με το περιστατικό επίθεσης και τραυματισμού μελών του Κ.Κ.Ε. στο Πέραμα Αττικής.

Επισημαίνεται ότι, «η πρώτη ενημέρωση του κέντρου της Άμεσης Δράσης για το περιστατικό έγινε τηλεφωνικά την 00:08:17 ώρα σήμερα. Το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 00:10:57 ώρα, το δεύτερο την 00:12:07 ώρα και το τρίτο την 00:12:09.

Ακολούθως την 00:12:19 ώρα κατέφθασε η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων, ενώ στη συνέχεια, διαδοχικά και μέχρι την 00:29:52 ώρα είχαν φτάσει συνολικά στο σημείο εννιά περιπολικά τάξης και ασφάλειας και δύο ομάδες ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων η κάθε μια, δηλαδή συνολικά πάνω από τριάντα οκτώ αστυνομικοί.

Κατά το χρόνο άφιξης των αστυνομικών οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει και πραγματοποιήθηκαν επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους».

Οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες.