Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινάει τη Δευτέρα με τους εργαζόμενους να αντιτίθενται στα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης με πρώτο και κύριο την κινητικότητα - διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. 

Για αύριο η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας ενώ στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Γενική απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη διαθεσιμότητα, τις αποχωρήσεις και τις περικοπές στο δημόσιο.

Την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ., ενώ στο συλαλλητήριο της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει με 4ωρη στάση εργασίας (11:00-15:00) και η ΓΣΕΕ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο.

Πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες ξεκινούν εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.

Απεργιακό μπαράζ στην εκπαίδευση 

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχει εξαγγείλει και η ΟΛΜΕ, ενώ 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί  (ΟΙΕΛΕ). Στο χορό των κινητοποιήσεων θα μπουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) οι οποίοι θα απεργήσουν στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου.

Απεργία από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, κατά της επικείμενη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ έχε αποφίσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανώτατων ιδρυμάτων.

Στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε αναβρασμό και η Υγεία

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, προχωρώντας σε τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Σε συνεχείς κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι έχουν αποφασίσεινα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις ομοσπονδίες των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.