Αλλάζει απότομα ο καιρός από αύριο με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι το κύριο αρακτηριστικό σχεδόν στο σύνολο της χώρας. 

Πιο αναλυτικά για αύριο προβλέπονται: 

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ στο ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

2. Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να έχουν έντονη μορφή, αλλά επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.

3. Πάντως από το απόγευμα και από τα δυτικά η κακοκαιρία θα υποχωρήσει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Την Τρίτη στην ανατολική και νότια νησιωτική χωρά αρχικά θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνεόυν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Την Τετάρτη και την Πέμπτη στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου θα εκδηλωθούν  τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία λθα παρουσιάσει μικρή άνοδο. 

Τέλος την Παρασκευή και το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα ανατολικά και νότια με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι θα πνλεουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το Σάββατο στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.