current views are: 2

16 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση04:22

Σε κινητοποιήσεις διαρκείας oι εργαζόμενοι κατά της διαθεσιμότητας

Με τους καθηγητές στα γυμνάσια και λύκεια να δίνουν το «σύνθημα», ξεκινώντας τις επ αόριστον πενθήμερες απεργίες,  χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ακολουθούν από σήμερα, άλλοι με απεργίες, άλλοι με στάσεις εργασίες.

Δημοσίευση 04:22’
αρθρο-newpost

Με τους καθηγητές στα γυμνάσια και λύκεια να δίνουν το «σύνθημα», ξεκινώντας τις επ αόριστον πενθήμερες απεργίες,  χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ακολουθούν από σήμερα, άλλοι με απεργίες, άλλοι με στάσεις εργασίες.

Γράφει η Ντίνα Καραμάνου

Με τους καθηγητές στα γυμνάσια και λύκεια να δίνουν το «σύνθημα», ξεκινώντας τις επ’ αόριστον πενθήμερες απεργίες,  χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ακολουθούν από σήμερα, άλλοι με απεργίες, άλλοι με στάσεις εργασίες.

Παρ’όλο που οι δάσκαλοι δεν ακολούθησαν – κήρυξαν μια στάση εργασίας για σήμερα από τις 11 εως τις 2 και συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ – το απεργιακό δελτίο είναι βαρύ για την κυβέρνηση καθώς «παγώνουν» πολλοί και νευραλγικοί τομείς της δημόσιας διοίκησης.

Απεργία στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Κλειστά είναι, επίσης, τα περισσότερα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, που διαμαρτύρονται για το καθεστώς διαθεσιμότητας, στο οποίο υπάγονται οι διοικητικοί υπαλληλοί τους.

Κλειστά από σήμερα ΙΚΑ, ΟΑΕΕ,  Υπουργείο Εργασίας και ΟΑΕΔ

Οι πιο «σκληροί» απέναντι στα σχέδια της διαθεσιμότητας – κινητικότητας, αποδεικνύονται, μετά τους εκπαιδευτικούς, οι υπάλληλοι στα ασφαλιστικά ταμεία, που επίσης πραγματοποιούν πενθήμερες απεργίες.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ συνολικά 618 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και ότι από το 2008 έως σήμερα το προσωπικό των φορέων έχει μειωθεί κατά 40%.

Την κήρυξη παναττικής στάσης εργασίας  από τις 11:30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου σήμερα, αποφάσισε η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα στα Προπύλαια.

Γιατροί και δικηγόροι σε κινητοποιήσεις από την Τρίτη

Σε τριήμερη απεργία καλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο, που συνεδρίασε με τη συμμετοχή εκπροσώπων Ενώσεων της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλίας το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, καλεί σε απεργίες την Τρίτη 17, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, την αποχή των δικηγόρων όλης της χώρας από τα καθήκοντά τους στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.

Κορύφωση των κινητοποιήσεων την Τετάρτη και την Πέμπτη

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και καλεί σε 48ωρη απεργία σε όλο το δημόσιο τομέα την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, μέρες κατά τις οποίες και τα δημοτικά σχολεία θα μείνουν κλειστά.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ στις 18 έως 19 Σεπτεμβρίου, απευθύνει στα μέλη του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Σε συνεχείς κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου.


σχετικα αρθρα