Το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στην οικία του ανακριτή Δ. Μόκα με την ανάληψη της ευθύνης από τους «Πυρήνες» προκάλεσε ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. από την οποία και εκφράζονται φόβοι για ένα νέο χτύπημα τους επόμενους μήνες. Εξάλλου, όπως έγραφαν και στην προκήρυξή τους οι «Πυρήνες», το σχέδιο Φοίνικας προβλέπει νέες ισχυρές επιθέσεις.

Δεδομένου λοιπόν του μπαράζ αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων το τελευταίο εξάμηνο στην Αντιτρομοκρατική επαναπροσδιορίζουν τα μέτρα ασφαλείας και επιτήρησης σε στόχους που φυλάσσονται ήδη. Και όλα αυτά την ώρα που οι Πυρήνες καθώς και άλλες νεοεμφανιζόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις δηλώνουν πάνοπλες.

Η αποστολή φακέλου-βόμβας στον κ. Μόκα, στάθηκε η αφορμή να αποκαλυφθεί η σοβαρή δυσλειτουργία στη φύλαξη «ευαίσθητων» στόχων καθώς όπως ανέφεραν στην προκήρυξή τους και οι ίδιοι οι Πυρήνες, κανείς από τους αστυνομικούς της προσωπικής φρουράς του ειδικού εφέτη ανακριτή δεν αντιλήφθηκε τις κινήσεις τους.

«Παρακολουθήσαμε τον στόχο, εντοπίσαμε το σπίτι του και επιλέξαμε την αποστολή δέματος εκεί», αναφέρει το κείμενο της προκήρυξης που υπογράφει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Για αυτό το… κενό που προκάλεσε ανησυχία στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεκάδες αστυνομικοί πρόκειται να περάσουν από ειδικά… σεμινάρια φύλαξης στόχων, ενώ η τακτική παρακολούθησης θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Μάλιστα τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν και μαθήματα που αφορούν και στον έλεγχο της αλληλογραφίας καθώς προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός ότι ο παγιδευμένος φάκελος παραλίγο να σκάσει στα χέρια του ανακριτή καταδεικνύοντας έτσι ότι η ασφάλεια είναι διάτρητη.

Οι αστυνομικοί πλέον θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη και σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που παρατηρούν ότι κινούνται συχνά στο χώρο, ενώ η ΕΥΠ θα συμμετέχει πιο ενεργά.

ΑΝ. ΓΑΛ.