Ερυθρό δελτίο για το Βασίλειο Τζωρτζάτο και τον Δημήτρη Κουφοντίνα για την υπό εξέλιξη στην Τουρκία δίκη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη έχει εκδοθεί σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα στο 11ο κακουργιοδικείο Άγκυρας και αφορά τις επιθέσεις της 17Ν εναντίον στελεχών της τουρκικής πρεσβείας το 1991 και το 1994. Κατηγορούμενοι είναι οι Βασίλειος Τζωρτζάτος, Σωτήριος Κονδύλης, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Δημήτρης Κουφοντίνας. Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι "δεν κατέστη δυνατή η σύλληψη των κατηγορουμένων" και τόνισε πως το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε πως έχει εκδοθεί ερυθρό δελτίο για τους Τζωρτζάτο και Κουφοντίνα.

Ο εισαγγελέας μάλιστα έκανε λόγο για καθεστώς "ερήμην σύλληψης" των κατηγορουμένων, ζητώντας τη συνέχιση του καθεστώτος αυτού. Το Δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση του καθεστώτος αυτού για τους τέσσερις κατηγορούμενος.

Οι κατηγορίες που απευθύνει ο Τούρκος εισαγγελέας για τους τέσσερις είναι η "προσπάθεια βίαιης ανατροπής του συνταγματικού καθεστώτος", η "δολοφονία", "η απόπειρα δολοφονίας", η κατοχή εκρηκτικών υλών από συμμορία" και η "πρόκληση ζημιάς".