Απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χαρακτήρισε η ΕΛΑΣ τη χρήση χημικών στην οποία κατέφυγαν το πρωί δυνάμεις των ματ για να απωθήσουν σχολικούς φύλακες που βρίσκονταν εντός του προαύλιου χώρου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ δίνει τη δική της εκδοχή για το χρονικό της έντασης που προκλήθηκε στη συγκέντρωση.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «επανειλημμένα κάλεσαν και έδωσαν διορία στους συγκεντρωμένους να ελευθερώσουν την είσοδο και να μετακινηθούν στο πεζοδρόμιο».

«Σε όλες τις περιπτώσεις», συμπληρώνει, «οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν, ενώ όταν κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, απωθήθηκαν με την απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χρήση χημικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

«Την 06.10 ώρα σήμερα, άτομα κινούμενα επί των πεζοδρομίων της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, προσέγγισαν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 15 και αιφνιδίως υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα, εισήλθαν στον προαύλιο χώρο και κινήθηκαν οργανωμένα προς την είσοδο του κτιρίου, με πρόθεση την κατάληψη του.

Η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη κατάφερε, σε πρώτη φάση, να ασφαλίσει τις εισόδους και να αποτρέψει την επερχόμενη κατάληψη. Ταυτόχρονα προσέγγισε την είσοδο του Υπουργείου λεωφορείο, από το οποίο αποβιβάστηκαν 40-50 άτομα, τα οποία άνοιξαν την εξωτερική πόρτα και εισήλθαν και αυτά στο προαύλιο. Επίσης άλλη ομάδα 50 ατόμων κινήθηκε από την οδό Πανεπιστημίου και ενώθηκε με τους προηγούμενους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν στο σημείο, επανειλημμένα κάλεσαν και εδωσαν διορία στους συγκεντρωμένους να ελευθερώσουν την είσοδο και να μετακινηθούν στο πεζοδρόμιο. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν, ενώ όταν κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, απωθήθηκαν με την απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χρήση χημικών».

TAGS