Κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Ένα κλικ ήταν πριν το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου; Όταν βγαίνει και λέει ότι θα αποκαταστήσει τα πάντα, υποτίθεται ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε για κάποιους λόγους. Ένας από αυτούς ήταν το υπερτροφικό Δημόσιο», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η Ν.Δ. και η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, η οποία όπως είπε, είναι απειλή για την κοινωνία και βρίσκεται έξω από το δημοκρατικό τόξο.

«Δεν θεωρώ ότι το κράτος στέκεται σούζα στη Χρυσή Αυγή. Η ΕΛΑΣ και ο ίδιος ο κ. Δένδιας προσωπικά επιλαμβάνεται των υποθέσεων αυτών. Πριν καν τις εκλογές, όταν όλες οι άλλες παρατάξεις δεν έλεγαν λέξη για τη Χ.Α., εμείς βγαίναμε και φωνάζαμε», ανέφερε.

Για την αξιολόγηση στους Δήμους, ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι και εργαζόμενοι και δήμαρχοι έχουν καταλάβει την αναγκαιότητά της και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

«Η αξιολόγηση θα μας δώσει, ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα μείνουν τελικά, ποιο προσωπικό και ποιος αριθμός θα μείνει στις νέες δομές. Δεν έχω κανένα στόχο», ως προς τον αριθμό υπαλλήλων πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή στον τρόπο αλλαγής των δημάρχων, ο κ. Μιχελάκης επικαλέστηκε χθεσινή δημοσκόπηση που δείχνει ότι είναι αίτημα των πολιτών να έχουν ακομμάτιστο δήμαρχο.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συγκυβέρνηση και αυτές οι συγκυβερνήσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν φτιάξεις στο πρώτο κύτταρο που είναι ο δήμος τέτοιες κουλτούρες συνεργασίας, δημοτικά συμβούλια από αντιτιθέμενες παρατάξεις με κοινό στόχο το καλό του τόπου τους, δεν φτιάχνεις κουλτούρες νέες, για να ξεφύγουμε επιτέλους από τις νοοτροπίες που εν πολλοίς μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση;», διερωτήθηκε.