«Πρεμιέρια» με εντάσεις, επεισόδια, τραυματισμούς και χρήση χημικών έκαναν σήμερα οι απεργίες των εργαζομένων με τους σχολικούς φύλακες... να πρωταγωνιστούν στη πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και να δέχονται χημικά από τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ με την κεφαλή της πορείας των διαδηλωτών έφτασε στη Βουλή και σταδιακά οι διαδηλωτές αποχωρούν. Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα, όπως και ο σταθμός του μετρό Συντάγματος, ωστόσο η Τροχαία δίνει στην κυκλοφορία ορισμένους δρόμους που ήταν κλειστοί.

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο ήταν μαζική, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας μέχρι τη λήξη του ωραρίου προς διευκόλυνση των εργαζομένων που θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μέτρο της κινητικότητας συμμετέχουν επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΟΕΔΥΝ.

Η ΟΛΜΕ διανύει την πρώτη μέρα της πενθήμερης απεργίας, αντιδρώντας στην κατάργηση ειδικοτήτων στα τεχνικά λύκεια και στην υπαγωγή των καθηγητών σε καθεστώς διαθεσιμότητας.  Οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών χαρακτηριστίκε μαζική, καθώς τα περισσότερα σχολεία σήμερα είναι κλειστά.

Νωρίτερα, τεταμένη ήταν η κατάσταση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθηασν να απομακρύνουν τους σχολικούς φύλακες που πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στο υπουργείο.

Ομάδα σχολικών φυλάκων πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία και οι αστυνομικές δυνάμεις, τραβώντας τους διαδηλωτές από τα πόδια, προσπάθησαν να τους απομακρύνουν, προκειμένου να ανοίξει η μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών στο προαύλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με δυσφορία και αναπνευστικά προβλήματα.