current views are: 2

16 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση10:19

Στην τελική ευθεία το Εθνικό Μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων

Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου αποκλειστικών νοσοκόμων. 

Δημοσίευση 10:19’
αρθρο-newpost

Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου αποκλειστικών νοσοκόμων. 

Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου αποκλειστικών νοσοκόμων. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, «βάσει του Εθνικού Μητρώου που θα δημιουργηθεί, θα πραγματοποιείται η διάθεση αποκλειστικών νοσοκόμων στα νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της απασχόλησης παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων, με τις δυσμενείς επιπτώσεις που κάτι τέτοιο συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και την εθνική οικονομία». 

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, με θέμα τις παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». 

Στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης επικαλείται έγγραφο της διοίκησης του ΓΝΑ «Ερυθρός Σταυρός» σύμφωνα με το οποίο «λειτουργεί καθ’ όλο το 24ωρο η υπηρεσία ασφαλείας του νοσοκομείου και σε περίπτωση κατά την οποία εντοπίζονται άτομα, κυρίως αλλοδαπές, που παραμένουν δίπλα στους ασθενείς και συμπεριφέρονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες, απομακρύνονται άμεσα». 

Επίσης, ο υπουργός Υγείας ενημερώνει τον βουλευτή ότι την τελευταία τριετία το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) διενεργεί σειρά τακτικών ελέγχων σε αρκετά νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων, το ΓΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», το ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», το ΓΝ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» και το ΓΝΠ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» ενώ έχουν γίνει και έκτακτοι έλεγχοι στο ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ», το ΓΝΠ «ΤΖΑΝΕΙΟ» και το ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Στις εκθέσεις των ελέγχων που έγιναν είχαν διατυπωθεί προτάσεις για τη βελτίωση και τον πληρέστερο έλεγχο του θεσμού των αποκλειστικών νοσοκόμων, οι οποίες και αξιοποιήθηκαν στην υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς νοσοκομείων ΕΣΥ και ιδιωτικών κλινικών της χώρας από αποκλειστικές νοσοκόμες και νοσοκόμους.


σχετικα αρθρα