Στις μεγάλες πόλεις της χώρας οι κινητοποιήσεις ήταν ιδιαίτερα δυναμικές, ενώ εκτός από τους καθηγητές συμμετείχαν, σε πολλές περιπτώσεις, εκπρόσωποι και άλλων παραγωγικών φορέων.


Πάτρα

Με τη συμμετοχή επαγγελματοβιοτεχνών, οδηγών ταξί αλλά και διοικητικών υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί των τοπικών ΕΛΜΕ πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στην οδό Κορίνθου.

 

Τρίπολη

Σε γενικότερο αναβρασμό κινητοποιήσεων και στην Τρίπολη για την Παιδεία, συγκεντρώθηκαν σήμερα εκπαιδευτικοί καθώς και γονείς στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου, προκειμένου να διασαφηνίσουν τα κεκτημένα τους όσον αφορά στη δωρεάν Παιδεία, με το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία να αγγίζει το 85%.

Ηλεία

Σχεδόν στο σύνολό τους τα γυμνάσια και τα λύκεια της Ηλείας δεν λειτουργούν σήμερα πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων στη χώρα για την παιδεία, σύμφωνα με την τοπική ΕΛΜΕ.

Οι καθηγητές συγκεντρώθηκαν έξω από τα σχολεία και μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια σε γονείς και μαθητές.

Λαμία

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στη Λαμία από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και τους καθηγητές  που διαμαρτύρονται για την «λαίλαπα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση.

Η απεργία των καθηγητών ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στην Φθιώτιδα καθώς το ποσοστό συμμετοχής φτάνει το 90%. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θύμιος Παλέτσος μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας εκφράζει την ικανοποίησή του και καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού να πλαισιώσουν τον αγώνα.

Ξάνθη

Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία και πορεία πραγματοποίησαν οι καθηγητές στην Ξάνθη. Στις 8μμ θα πραγματοποιηθεί ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο και συνάντηση με τις επιτροπές αγώνα για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων.

Κοζάνη

Με ένα δυναμικό συλλαλητήριο και πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της elme-syllahthrio (1)Κοζάνης, η ΕΛΜΕ Κοζάνης συμμετείχε με μεγάλα ποσοστά στη σημερινή, πρώτη ημέρα της απεργίας.

Τη συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση των καθηγητών εξέφρασαν συλλογικότητες και φορείς, όπως και εργαζόμενοι, ενώ στην κεντρική πλατεία ήταν και μαθητές, που φυσικά δεν είχαν σχολέιο σήμερα.

Πρέβεζα

Με ποσοστό συμμετοχής να φτάνει στο 88,10%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ξεκίνησε σήμερα η απεργία των καθηγητών στο νομό Πρέβεζας.

Είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή σε απεργιακή κινητοποίηση που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Πρέβεζα, σύμφωνα με εκπαιδευτικές πηγές.

Σύμφωνα με την τοπική ΕΛΜΕ, και αύριο αναμένεται η ίδια αν όχι μεγαλύτερη συμμετοχή ενώ την Τετάρτη θα γίνει εκ νέου σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθούν τα στοιχεία και να καθοριστούν οι κινητοποιήσεις για την υπόλοιπη εβδομάδα.


Τρίκαλα

Ασυνήθιστο ποσοστό για συμμετοχή σε απεργία Καθηγητών στο νομό Τρικάλων.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr το ποσοστό συμμετοχής ήταν 85% σε επίπεδο Νομού Τρικάλων, ποσοστό που «εκτοξεύτηκε» από τα συνήθη …μονοψήφια ποσοστά συμμετοχής σε προηγούμενες απεργίες των Καθηγητών τα τελευταία χρόνια.

Οι Καθηγητές, έστησαν σήμερα και «περίπτερο» ενημέρωσης στην Οδό Ασκληπιού, μέσω του οποίου ενημερώνουν τους πολίτες  για τον απεργιακό αγώνα τους και τα αιτήματά τους.