Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζητά να ληφθούν πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η δράση της Χρυσης Αυγής.

Συγκεκριμένα ζητά να συγκλιθεί σύσκεψη των γραμματέων « των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Συνταγματικού Τόξου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις κοινής θεσμικής δράσης».

Όπως αναφέρει στην επιστολή ο Παναγιώτης Ρήγας:

«Υπό το φως των νέων εγκληματικών δράσεων της Χρυσής Αυγής, τόσο κατά μελών του ΚΚΕ, όσο και κατά φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τελευταία τα γεγονότα στον Μελιγαλά, τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, οφείλουμε να τοποθετηθούμε και να αναλάβουμε από κοινού δράσεις για την προστασία του πολιτεύματος, για την προστασία του Κοινοβουλίου, για την προστασία των πολιτών μας.

Ως εκ τούτου  ζητούμε  να συγκαλέσετε,  άμεσα, σε σύσκεψη τους Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Συνταγματικού Τόξου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις κοινής θεσμικής δράσης.

Επισημαίνουμε πως αίτημα για συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τους ίδιους λόγους είχε κατατεθεί την 4η Απριλίου 2013, δίχως να έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη.

Παράλληλα, τονίζουμε την ανάγκη να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής  ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσον αφορά στις έκνομες ενέργειες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.  

Οι συμπεριφορές αυτές δείχνουν πόσο αναγκαία είναι η τροποποίηση της ποινικής νομοθεσίας,  προκειμένου να ανακοπούν φαινόμενα οργανωμένης πολιτικής και κοινωνικής βίας, που προσβάλλουν τους δημοκρατικούς  θεσμούς, θέτουν σε κίνδυνο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και πλήττουν την κοινωνική συνοχή.

Το Κοινοβούλιο στεγάζει δυνάμεις οι οποίες είναι αντικοινοβουλευτικές. Η Δημοκρατία μας χρειάζεται αμυντικούς μηχανισμούς προκειμένου να προστατευθεί».