Την αναγκαιότητα της εφαρμογής του νόμου από τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και από το υπουργείο Εργασίας, για την αποφυγή καταστράγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των καζίνων, ζητά η ΓΣΕΕ, με αφορμή τις απολύσεις στα καζίνα της Ξάνθης και του Ρίου.

Η ΓΣΕΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι στηρίζει τον αγώνα της ομοσπονδίας επιχειρησιακών σωματείων ιδιοκτητών καζίνων και καλεί τις εταιρείες να προχωρήσουν στην ανάκληση των απολύσεων.

Επίσης, καταγγέλλει τις διοικήσεις των επιχειρήσεων στα καζίνα Ξάνθης και Ρίου, οι οποίες προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις, με στόχο τον εκφοβισμό των υπολοίπων εργαζομένων, γιατί αξιώνουν δικαστικά εκατομμύρια ευρώ για δεδουλευμένες απόδοχές τους.

"Οι απολύσεις αυτές είναι όχι μόνο παράνομες και αναιτιολόγητες, αλλά προφανέστατα εκδικητικές και πολιτικές κατά των σωματείων στα καζίνα Ρίου και Ξάνθης και της Ομοσπονδίας εργαζομένων. Αποτελεί απαράδεκτη πρόκληση η υποστήριξη της διεύθυνσης καζίνων του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία έδωσε την έγκριση κατά παράβαση της νομοθεσίας για την αντικατάσταση των απολυμένων καθαριστριών από συνεργείο εργολάβου καθαρισμού. Πολιτική που ευνοεί τα σενάρια για πώληση-μεταβίβαση των καζίνων, "απαλλαγμένων βαρών", καταλήγει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

TAGS